Ready Or Not is een tactische shooter waarin je speelt als een lid van een elite SWAT team. De game speelt zich af in de Verenigde Staten van de toekomst, waarin de inkomensverschillen zo groot zijn geworden dat het land in chaos is.

Je kunt de game in co-op spellen tot en met acht spelers, maar je kunt het ook tegen elkaar opnemen of in singleplayer modus met de AI spelen. De game is al sinds juni 2016 in ontwikkeling en nu is de game dan eindelijk aangekondigd door Void Interactive.

Eerste kijk naar Ready Or Not release

In een blog hebben de mannen van Void Interactive de features van de game waar ze het trotst op zijn opgesomd. Er zit een 'leun' systeem in de game waardoor je op een handige manier achter voorwerpen kan schuilen en er overheen of langs kijken. Daarnaast kan je verschillende soorten duren manipuleren door je scrollwiel te bewegen, dus ook schuif- en draaideuren. Een andere mooie feature is dat als een speler in zijn inventory voorwerpen aan het bekijken en pakken is, je als medespeler precies kunt zien wat diegene aan het doen is omdat je hem bijvoorbeeld magazijnen ziet pakken.

Alle missies in Ready Or Not beginnen met een tactische analyse en planningsfase waarin je bijvoorbeeld de stroom uit kan zetten, ingangen kunt blokkeren en items zoals schilden en rammen kan verzamelen. Verder is het zo dat als een speler in zijn been wordt geschoten hij moeilijker gaat lopen en een schot in de arm betekent minder nauwkeurigheid.

Ook hebben de ontwikkelaars bij Void Interactive veel aandacht besteedt aan bloed en gore, als iemand doodgaat ziet het er dus enorm realistisch uit. De makers hebben zoals je kunt lezen veel moeite gedaan om de game zo realistisch te maken.

Ready Or Not krijgt een release op de PC maar het is nog niet bekend of de game ook voor de PS4 en Xbox One uit zal komen. Ook wanneer de game uit moet komen is nog niet bekend. Void Interactive laat weten in de loop van dit jaar meer details over de game naar buiten te brengen.

Bekijk onze special met een top vijf FPS games van 2016 of deze special met toffe shooters uit 2017 als je benieuwd bent naar meer games uit dit genre.