Wanneer je geen uniek telefoonnummer opgeeft, krijg je geen toegang tot de ranked matches in Dota 2. Je hebt tot 4 mei de kans om je account aan een uniek nummer te koppelen. Voor die tijd zullen de gevolgen nog niet in werking treden.

Dota 2 update pakt cheaters aan

Valve denkt dat door middel van de update en het toevoegen van een telefoonnummer, de cheaters worden aangepakt. Of dat het geval zal zijn is natuurlijk nog onbekend, maar het is wel duidelijk dat een veelgebruikte manier om te cheaten vernietigd wordt. Spelers met een hoog level creëren vaak een tweede account om op een laag niveau te spelen.

Dat schiet bij Valve in het verkeerde keelgat omdat het voor spelers op een laag niveau veel minder leuk wordt om de game te spelen. De spelers met een laag level spelen feitelijk niet tegen een tegenstander van hun niveau. Ze spelen tegen iemand die veel beter is dan zij en dat maakt de ervaring er niet leuker op.

Een ander voordeel dat Valve hierbij denkt te behalen is dat het kopen en verkopen van boosted accounts minder wordt. Je kunt in principe nu maar één account hebben en dus zul je dat minder snel verkopen dan wanneer je steeds een nieuw account kun opstarten.

Eerdere updates

In december vorig jaar verscheen ook een update van Dota 2, hierbij werd onder andere Monkey King, een nieuwe hero, toegevoegd. Ook veranderde de update veel aan de gameplay en de HUD. De game kwam op 9 juli 2013 in Europa uit voor PC en is sindsdien een groot succes.