Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de 35-mm full-frame CMOS-sensor, waarmee gegevens tot twintig keer sneller kunnen worden opgeslagen. Deze sensor is gekoppeld aan een 24,2 megapixel beeldsensor.

Je kunt met deze snelheid geluidloos fotograferen, het is ideaal om dieren in de natuur te fotograferen. Deze snelheid wordt gehaald met een scherpstelsysteem dat bestaat uit 693 autofocus punten. Het systeem bedekt ook 93 procent van het beeld waardoor zelfs de snelste dieren in Nederland goed vastgelegd kunnen worden in het hele frame.

De Sony a9 full-frame camera is de nieuwe standaard voor snelheid

De verwerkingskracht van deze nieuwe componenten zorgt voor snellere autofocus berekeningen en kleinere vertraging op het beeldscherm. Door de snelle processor kun je continu fotograferen tot 20 frames per seconden. Dit kan de Sony a9 full-frame camera voor enige tijd vasthouden tot 362 foto’s in JPEG of tot 241 foto’s in RAW.

Het AF-systeem traceert complexe bewegingen accurater dan wat tot nu toe mogelijk is geweest op een professionele camera. Wanneer je de sluiter bediend tijdens het maken van foto’s, kun je je beeld zonder haperingen vastleggen. Zo is deze elektronische zoeker sneller en effectiever dan een normale optische zoeker die in de meeste full-frame camera’s zitten.

Sony a9 full-frame camera

Professionele mogelijkheden zoals OLED scherm en filmen in 4K

De nieuwe Sony a9 full-frame camera biedt tal van verbeterde functies aan voor jou. Zo zit er op de a9 een OLED scherm in plaats van een LCD scherm, waardoor je alle details van je foto’s goed terug kunt zien op het beeldscherm. Naast de scherpere details biedt het OLED scherm ook een grotere kijkhoek aan dan een normaal LCD scherm.

Door de snelle processor en de nieuwe CMOS beeldsensor kun je met de camera in 4K filmen. Het beeld wordt oorspronkelijk in 6K vastgelegd en wordt door oversampling verkleind naar 4K beeldmateriaal. Door het gebruik van oversampling blijven de details en diepte behouden op het beeld.

De Sony a9 full-frame camera komt medio juni uit in Nederland en zal verkocht worden voor de adviesprijs van 5300 euro.