De video is het 14e deel van de zogenaamde Inn-side Story serie die ontwikkelaar Rare houdt om een inzicht in het spel te geven. Deze keer gaat het over de hulpmiddelen.

Sea of Thieves trailer gameplay en uitleg

In de video praten Mike Chapman en Shelly Preston, Lead Designer en Senior Designer bij Rare, over de hulpmiddelen die in de game te verkrijgen zijn. Hieruit wordt bekend dat deze beperkt te verkrijgen zijn.

Chapman legt uit dat ze bij Rare voor moeilijke keuzes bij spelers wilden zorgen. Gebruik je de weinige houten planken die je hebt om je schip te repareren of gebruik je ze ergens anders voor? Dit zijn situaties die Rare hiermee wil creëren.

Wat wel onbeperkt in de game te verkrijgen is zijn de speciale items. Dit zijn items die iedereen kan krijgen volgens Rare. Voorbeelden hiervan zijn lantaarns en muziekinstrumenten. Dit vergroot het sociale aspect van de game.

Sea of Thieves heeft nog geen release datum, maar zou ergens dit jaar moeten verschijnen. De game komt uit voor Xbox One, Scorpio en Windows 10. In onze preview zijn onze verwachtingen voor de game te lezen.

Check de video van Sea of Thieves bovenaan de pagina.