Na enkele jaren uit de running te zijn geweest, kondigde televisiezender Fox vorig jaar al aan dat de serie een vervolg kreeg. Dat kwam dat jaar ook nog met seizoen 10 van The X-Files. Dat seizoen was blijkbaar zo een succes dat er nu ook een The X-Files seizoen 11 aankomt.

The X-Files seizoen 11 cast

Zowel de fans van de serie als de makers kunnen van geluk spreken dat de grote namen van de serie ook in seizoen 11 terugkeren. Zowel David Duchovny als Gillian Anderson, respectievelijk Fox Mulder en Dana Scully in de serie, keren terug. Een hele grote verrassing is dit niet omdat de serie al tien seizoenen om deze twee hoofdpersonen draait. Een elfde seizoen zonder één van de twee zou dan waarschijnlijk minder succesvol zijn.

Fox heeft door middel van David Madden, voorzitter van Fox Broadcasting Company, verteld waarom een nieuw seizoen is aangekondigd.

"De iconische karakters en een rijke verhaallijn zijn de eigenschappen waar een serie aan moet voldoen om een topper te zijn. The X-Files heeft die karakters en verhaallijn en daarom heeft de serie een enorme impact op miljoenen fans wereldwijd gehad. De creativiteit in samenwerking met Duchovny en Anderson kunnen makkelijk nog een goed seizoen neerzetten. We kunnen niet wachten om te zien welke mysteries zij in het aankomende seizoen zullen ontrafelen.''

Het vorige seizoen was gebaseerd op NSA-lekken die uitkwamen via klokkenluider Edward Snowden. Dit vormde volgens Chris Carter, bedenker van de serie, de perfecte voedingsbodem voor seizoen 10. Waar seizoen 11 op gebaseerd zal zijn is nog niet bekend.