De vorige Star Wars Battlefront maakte ook al gebruik van dedicated servers. Design Director Dennis Brännvall beantwoorde een aantal vragen over de game op Twitter.

Star Wars Battlefront 2 dedicated servers zoals altijd

Bränvall maakte dus bekend dat Star Wars Battlefront 2 definitief dedicated servers krijgt. Dit is goed nieuws voor spelers. Dedicated servers zorgen namelijk voor minder lag tijdens multiplayerpotjes. Ze worden vaak door partners gehost en staan dus los van de normale servers.

Bränvall onthulde verder dat je de classes zelf kunt samenstellen. Hij zegt er wel bij dat de speler niet dezelfde vrijheid krijgt zoals de keuzes tussen de Star Cards uit de vorige Battlefront. Ook zei Bränvall dat het reloaden in de game een combinatie is tussen een cooldown en het ouderwetse reloaden.

Upgrades verdienen

Christian Johannesen, game designer ​​​​​​van Battlefront 2,​ geeft nog meer details over het spel. Zo vertelt hij dat je enkele zaken uit de Deluxe Edition kunt verdienen door te spelen. Je kunt de upgrades voor de mogelijkheden van je troopers gewoon verdienen volgens Johannesen. Dit geldt voor alle Trooper classes.

Star Wars Battlefront 2 is het vervolg op Star Wars Battlefront uit 2015. De game gebruikt content van de nieuwe triologie. De voorganger Battlefront gebruikte slechts de settings van de originele Star Wars films. Battlefront 2 krijgt ook een singleplayer verhaal, dit had zijn voorganger niet.

De reboot van Star Wars Battlefront kwam in 2015 naar PlayStation 4, Xbox One en Pc. In onze review kreeg de game een 7.5 mee.

Battlefront 2 release

Star Wars Battlefront 2 komt 17 november uit voor PC, PlayStation 4 en Xbox One. Via een trailer werden de pre-order bonussen al bekend gemaakt. Ook komt er geen Season pass naar het spel.