De The Division update verhelpt voor een groot deel kleinere bugs en zorgt voor een betere balans in de game. Maar daarnaast brengt het ook een nieuwe langverwachte feature met zich mee. Dat zijn de loadouts.

The Division update loadouts

De plannen voor deze nieuwe feature spelen al langer, toen vorige maand de plannen voor Seizoen 2 werden aangekondigd bijvoorbeeld. Toen werd gemeld dat de loadouts binnenkort beschikbaar zouden zijn, dat is nu dus het geval. De Seizoen 2 update zal waarschijnlijk eind juli of begin augustus uitkomen.

Wanneer de update later vandaag live komt, zullen de spelers dit merken aan een nieuw tabje met zes sloten. Hier kunnen gamers hun uitrusting bewaren, als je een andere uitrusting wil, zul je ook daar moeten wisselen van loadout. Het gaat niet alleen om wapens en kleding, maar ook om eigenschappen en skills. De volledige patchnotes zullen beschikbaar komen wanneer de update dat ook is.

Gratis The Division content

Uitgever Ubisoft maakte begin vorige maand bekend dat alle toekomstige The Division DLC gratis zal zijn. Het Seizoen 2 pakket dat over enkele maanden te verkrijgen is, zal dat dus ook zijn. Vorig jaar moesten gamers nog betalen voor elk DLC-pakket.

De gratis content zal dit jaar bestaan uit twee grote uitbreidingen, beiden overigens nog zonder naam. Het eerste pakket zal vooral nieuwe features bevatten, zoals een in-game beloningssysteem. De tweede uitbreiding zal naar verwachting verhalende content bevatten, wat dat precies inhoudt maakte Ubisoft niet bekend.

The Division kwam 8 maart 2016 uit voor PC, Xbox One en PS4. In onze The Division review geven wij de game een 8. Wij roemen het spel om de solide verhaallijn en de gebalanceerde gameplay. Een nadeel aan de The Division is de soms domme A.I.