De Prison Architect release is aangekondigd door Paradox Interactive en Introversion Software, respectievelijk de uitgever en ontwikkelaar van de game. Het spel is gratis te downloaden in Nederland voor Android- en iOS tablets. De reden voor het feit dat de game alleen in Nederland te verkrijgen is, is dat ons land als testregio wordt gebruikt.

Mobiele Prison Architect release al eerder aangekondigd

De release voor de mobiele platforms werd in 2015 al aangekondigd, toen was het nog onbekend voor welke besturingssysteem dit zou zijn. Dat is nu dus wel bekend.

Voordat de game in 2015 uitkwam deed de game het al goed op het gebied van verkoopcijfers. Toen Prison Architect nog in alfa-fase verkeerde, had het spel al 19 miljoen dollar opgebracht. Op hoeveel de tussenstand twee jaar later staat is niet bekend, maar dat bedrag zal aanzienlijk gestegen zijn.

Sinds de start van de game is het dus al een groot succes. Prison Architect is een game waarbij je van bovenaf de touwtjes in handen hebt, het spel biedt de kans aan de gamer om een eigen gevangenis te ontwerpen en te bouwen. In een top-down view zul je de gevangenis zien ontstaan.

Download Prison Architect

Je kunt de mobiele versie van Prison Architect nu downloaden. Android-gebruikers kunnen terecht in de Play Store en via deze link het spel binnenhalen. Voor iOS kun je langs iTunes en op deze pagina je download beginnen.