De The Surge trailer begint met een kort gevecht waarbij een karakter wordt gedood, waarna het beeld even zwart wordt om weer verder te gaan met een karakter in gevecht met een andere vijand. Daarna wordt getoond dat dat je al spelend de controle hebt over zowel horizontale als verticale aanvallen. Hierbij kun je op specifieke lichaamsonderdelen richten.

The Surge trailer laat nog meer actie zien

Het interessante aan de trailer is dat dit ook voor jouw vijanden lijkt te gelden. Zij kunnen ook richten op specifieke lichaamsonderdelen van jou, hierdoor komt de gameplay een stuk strategischer over. In ieder geval meer dan de standaard shooters waarbij je alleen op je positie en levenspunten hoeft te letten. Hoe dit allemaal daadwerkelijk speelt, is nog even afwachten.

The Surge speelt zich af in de nabije toekomst waarin de industrie wereldwijd afhankelijk is geworden van machines. Jouw rol in de game is die van één van de weinige fabrieksmedewerkers die nog in de industrie werkt. Je zult het moeten opnemen tegen grote robots en menselijke vijanden.

In onze The Surge preview zeggen wij dat het spel de speler veel vrijheid biedt. Ook is de game enorm uitdagend doordat je veel aanpassingsopties hebt en daardoor een bepaalde manier van spelen moet ontwikkelen. Of het plot van het spel boeiend genoeg is om het daadwerkelijk te gaan spelen, zal moeten blijken uit de review.

The Surge komt op 16 mei uit voor de PC, Xbox One en PS4. De game zal in meerdere resoluties beschikbaar zijn, bezitters van een PS4 Pro kunnen namelijk kiezen tussen een 4K resolutie met 30 frames per seconde of 1080p met 60 frames per seconde.