Ancestors The Humankind Odyssey is een third-person actiegame en speelt zich af tussen tien en twee miljoen jaar geleden. In Ancestors herleef je de belangrijkste momenten uit de geschiedenis van de mensheid, zo speelt de migratie van de eerste mensen uit Afrika een rol in de game. De game bevat grondstofmanagement en survivalelementen en speelt zich vooral af in Afrika. Het was de bedoeling dat het een game met afleveringen werd, maar volgens Desilets is de game uit zijn voegen gebarsten en zal het nu een opzichzelfstaande open-world titel worden.

Ancestors The Humankind Odyssey teaser op Reboot Develop 2017

Patrice Desilets was in Kroatië bij Reboot Develop 2017 aanwezig om daar over zijn aankomende game Ancestors te praten. Tijdens de presentatie werd er dus ook een nieuwe teaser van de game getoond. Patrice Desilets is vooral bekend als de creative director van Assassin's Creed 1, 2 en Brotherhood en heeft ook meegewerkt aan de game Prince of Persia The Sands of Time. Nadat hij Ubisoft verliet, focuste hij zich op zijn eigen gamestudio, Panache Digital.

Het is nog niet bekend wanneer Ancestors The Humankind Odyssey uitgebracht wordt, maar het is wel al duidelijk dat de game voor op de PS4 zal verschijnen. Desilets onthulde de game op Reboot Develop 2015 en bracht later dat jaar meer informatie naar buiten over Ancestors.