De grootste vorm van cheaten in Pokemon GO is het gebruik van een app die de GPS kan aanpassen. Hierdoor kun je vanuit je luie stoel overal ter wereld Pokemon vangen en dergelijke. Deze vorm van cheaten is straks verleden tijd als het aan Niantic ligt.

Pokemon Go cheaten vanuit je luie stoel

Afgelopen nacht lanceerde de Android 7.1 security update. Door deze update werken enkele app die de GPS aanpassen niet meer. Android kan nu zien welke apps aan de GPS zitten en kan deze makkelijk verwijderen.

Niantic pakt deze kans aan en werkt momenteel aan een feature om deze apps helemaal buiten te sluiten. Ze praat met andere online platformen om definitief de GPS apps aan te pakken. Gebruikers kunnen Niantic ook helpen door reports te sturen wanneer ze dit soort apps tegenkomen. Niantic is dankbaar voor alle reports en stelt dat deze hen veel helpen bij het onderzoek.

Pokemon Go kwam vorig jaar uit. Het spel werd een enorm succes en overal op straat waren mensen op zoek naar nieuwe Pokemon. Toch waren GPS apps al vanaf het begin een groot probleem.

Lees onze tips en tricks over generatie 2 en de top 5 zeldzame Pokemon GO Pokemon.