In haar Environmental Responsibility Report, gepubliceerd op de website van Apple, heeft de Amerikaanse media gigant aangegeven niet meer te willen werken met stoffen die niet recyclebaar zijn. Voorbeelden van dit soort stoffen zijn aluminium en goud.

Apple producten gerecycled zonder mijnbouw materialen

Apple staat er om bekend dat ze stoffen in haar producten recyclet. Dit zijn ook materialen die afkomstig zijn uit de mijnbouw. Zo spaarde het bedrijf vorig jaar nog 40 miljoen dollar, omgerekend ongeveer 37 miljoen euro, uit door het goud uit gebruikte smartphones te recyclen. Naast smartphones en MacBooks neemt Apple onder andere de Mac Pro weer in productie.

Uiteindelijk wil Apple dus geen mijnbouw materialen meer gebruiken. Dit wil ze onder andere bewerkstelligen door alle onderdelen in haar producten zelf te maken. Apple is bezig met de productie van alle onderdelen van haar onderdelen intern te regelen. Zo was er eerder het nieuws dat Apple de graphics chip in haar iPhone toestellen zelf gaat produceren.

Verdere plannen in het Environmental Responsibility Report

In het rapport stond voor de rest zelf dat Apple ook zelf al haar energie wil produceren. Dit bericht komt (waarschijnlijk) niet toevallig nadat Greenpeace felle kritiek had op bedrijven zoals Netflix, Amazon, HBO, ASUS en Acer. Zij gebruiken voor het onderhoud van hun servers namelijk energie die afkomstig is uit bronnen van steenkool en gas, en dit zijn bronnen die niet oneindig zijn op onze planeet. De bedoeling is dat Apple zelf haar eigen, duurzame energie gaat opwekken die niet afkomstig is uit fossiele brandstoffen.