Code Vein speelt zich af in de toekomst en je zult als speler in de huid kruipen van een vampier. Dit is geen 'normale' vampier, deze heeft namelijk bovennatuurlijke krachten. Deze vampiers heten Revenants en hebben geen herinneringen meer die zij als mensen hebben opgedaan. Deze Revenants zijn boven de mensheid gestegen en leven in de Vein, een maatschappij van vampiers.

Code Vein screenshots tonen gameplay

Op de naar buiten gebrachte screenshots zie je onder andere verschillende personages die het opnemen tegen grote vijanden. Zo zie je onder andere een soort blauwe trol met een enorme hamer in zijn klauw. Ook lijkt het erop dat dat je met meerdere personages het gevecht aangaat tegen meerdere vijanden. Ook weten wij nu dat er vrouwelijke karakters in de game zitten, of deze ook daadwerkelijk speelbaar zijn is nog onbekend.

Code Vein wordt ontwikkeld door middel van de Unreal Engine 4 en zal veel closed-ranged wapens bevatten. Denk hierbij aan zwaarden, hamers en speren. Als de Revenants te weinig bloed drinken, veranderen zij in bloeddorstige monsters, een Lost geheten. De gevechten zullen vooral bestaan uit battles tussen de Revenants en Losts.

De game maakt gebruik van een zogeheten 'buddy' systeem, hiermee kun je een buddy meenemen in het spel. Of deze computerbestuurd wordt of dat je de game daadwerkelijk co-op kunt spelen, is nog niet bekend. Code Vein zal in 2018 uitkomen voor de consoles.

Bandai Namco is vooral bekend om de Dark Souls serie. Deze games, die bekend staan om de zeer hoge moeilijkheidsgraad, worden door ons hoog beoordeeld. Zo kreeg Dark Souls 3 in onze review een 8.5.