Syberia 3 kende een moeilijke ontwikkeling. De game werd in 2009 aangekondigd voor PC en PlayStation 3. Na een gemiste deadline in 2010, kwam pas in 2013 het statement dat de game eindelijk in ontwikkeling was.

Syberia 3 launch trailer showt het ijskoude Siberië

Het verhaal van Syberia 3 gaat verder waar het vorige deel was opgehouden. In de game speel je als Kate Walker, die op avontuur gaat om de Youkols te helpen met de trek van sneeuwstruisvogels. Dit wordt haar echter niet makkelijk gemaakt.

Kate reist tijdens haar avontuur door het hart van Siberië. Ze komt verschillende mensen tegen die haar op haar zoektocht willen tegenhouden en uit de weg willen ruimen. Ook haar verleden gaat een grote rol spelen in de game.

Syberia 3 is vanaf vandaag beschikbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Fans in Amerika moeten nog even wachten, want daar is de game pas vanaf 25 april beschikbaar. In onze preview kun je lezen wat wij van de game verwachtten. Of de game het wachten uiteindelijk waard was, kan je binnenkort in onze review lezen, dus houd de site in de gaten!

Bekijk de Syberia 3 launch trailer bovenaan de pagina.