Er wordt hard gewerkt door Naughty Dog om The Last of Us Part 2 in elkaar te zetten. De game is momenteel in een periode van motion capturing opnames. Ashley Johnson, de actrice die Elli speelt in The Last of Us, heeft via Twitter een foto gedeeld waar zij in haar mocap pakje staat samen met Troy Baker, de acteur die de rol van Joel vertolkt.

The Last of Us Part 2 productie tweets

Het kijkje achter de schermen wordt verder uitgebreid door Neil Druckmann, creative director en schrijver bij ontwikkelaar Naughty Dog. Hij postte op Twitter een korte GIF van Shannon Woodward die met een machete staat te jongleren. Woodward, bekend van haar rol in Westworld, zat niet in de eerste The Last of Us en zal een nog onbekend personage vertolken.

Druckmann postte ook nog een tweet waarin Halley Gross, zijn co-schrijver, op een paard zit. Hoewel de schrijfster waarschijnlijk niet in de game zit, is het wel een indicatie dat we weer paarden kunnen verwachten in dit vervolg. De tweet laat ook mooi zien hoe paarden worden nagemaakt zonder daadwerkelijke paarden te gebruiken.

The Last of Us Part 2 aankondiging

The Last of Us Part 2 werd vorig jaar tijdens de PlayStation Experience aangekondigd. In een eerste trailer zagen we Ellie gitaar spelen in een vervallen huis, terwijl Joel later binnen komt lopen en Ellie daar vindt. Door het hele huis liggen lijken van geïnfecteerde mensen. Die trailer kun je boven dit bericht nog eens bekijken.