Uber apps verder ontwikkeld, nieuwe banen bij Uber in Amsterdam

Later dit jaar opent Uber de nieuwe locatie van het hoofdkantoor buiten de Verenigde Station in een nieuw kantorencomplex in Amsterdam.

600 Nieuwe banen bij Uber in Amsterdam, apps verder ontwikkeld

Uber bestuurt alle activiteiten buiten de Verenigde Staten vanuit Amsterdam. Dat begon oorspronkelijk met één werknemer maar nu werken er 400 mensen op het kantoor van het app-gestuurde taxibedrijf. Uber regelt de diensten in de rest van Europa, delen van Azië, het Midden Oosten en Afrika ook vanuit het Amsterdamse kantoor. Uber wil in de toekomst in meer landen en steden beschikbaar zijn en daarvoor is uitbreiding van personeel noodzakelijk, dit geeft een woordvoerder van Uber aan..

Amsterdam belangrijk voor innovatie van Uber apps

Uber is als bedrijf erg aan het groeien, en het taxibedrijf innoveert door middel van apps aan de lopende band. De service UberPop kwam eerder in opspraak omdat de service verwijderd werd van de Uber app na ophef over taxicentrales die het bedrijf beschuldigde van illegale activiteiten. Minder controversieel was was de introductie van een andere app, de premium bestelservice voor eten UberEats. Ook kondigde het bedrijf zelfrijdende auto's aan.

De technologische app innovaties moeten leiden tot 600 nieuwe banen bij Uber. Over tien jaar is de bedoeling dat er dan 1000 werknemers in het kantoor van Uber in Amsterdam werken.