Door de lage specificaties kan Ethan de game niet goed spelen en als hij al een goed potje speelde, had hij er geen plezier in, aldus Ethan op Reddit. Na zijn klaagzang op de site stroomden de reacties van de Overwatch community binnen met meerdere mensen die hardware wilden aanbieden.

De aanbiedingen van de Overwatch community

De aangeboden hardware van de Overwatch community liegt er niet om. Zo kan Ethan de grafische kaart GTX 770 tegemoet zien waar een prijskaartje aanhangt van ongeveer 200 euro. Redditgebruiker TheCheesy biedt een AMD Phenom II X4 Black Edition aan als nieuwe processor, deze zijn nieuw ongeveer 100 euro.

Het systeem waar Ethan op speelt voordat de 'nieuwe' hardware binnen is, bestaat uit het volgende;

  • Windows 8
  • Processor: AMD A6-5200
  • RAM: 12 GB DDR3 (3x 4GB)
  • Grafische kaart: AMD Radeon HD 8400 (512MB)

De minimale systeemeisen om de game vloeiend te spelen op de laagste settings liggen op grafisch gebied hoger. Je moet namelijk minimaal 712 MB aan grafisch geheugen hebben, Ethan zit daar dus onder. Op Reddit laat hij dan ook weten dat hij al blij is als hij de 30 frames per seconde aantikt.

Overwatch kwam op 24 mei vorig jaar uit voor de Xbox One, PlayStation4 en de PC. In onze review lees je meer details over de game. Naast de hierboven beschreven liefdadigheid zit de Overwatch community sowieso niet stil. Fans van de game hebben meerdere verhaallijnen verzonnen om de game meer diepgang te geven.