De iOS software ontwikkelaar Gabriel O’Flaherty-Chan is nu al een paar maanden bezig aan zijn emulgator voor de Apple Watch 2 omdat er niet genoeg games op te spelen zijn. Na het ontwikkelen van zijn eigen game heeft hij besloten om Pokemon Yellow speelbaar op de Apple Watch 2 te maken.

Gabriel heeft zijn emulgator net uitgebracht en hij heeft het Giovanni genoemd. Dit is een referentie naar het hoofd van Team Rocket in Pokémon Yellow. Je kunt de voortgang van de ontwikkelingen van Giovanni op zijn Github pagina volgen. Naast zijn teksten met uitleg staan er ook foto’s en GIF’s bij.

Uitdagingen om Pokemon Yellow speelbaar op de Apple Watch 2 te krijgen

Volgens Gabriel was een van zijn grootste uitdagingen om de juiste balans te vinden tussen framerate en prestatie. Tevens geeft hij ook aan dat het nu nog langzaam en onresponsief is, maar als een prototype geeft het wel zeker aan dat het goed werkt.

Daarnaast gaf Gabriel ook aan dat er nogal wat problemen met de controls zijn op de Apple Watch 2. Pokemon Yellow vraagt nogal veel input van spelers op zo’n klein scherm. Ondanks het klein scherm zijn de controls voor de smartwatch goed uitgedacht. Om te bewegen in de wereld van Pokémon moet je je linkerduim voortbewegen op het linkerdeel van het scherm, het rechterdeel dient als de A-knop en onderaan het scherm zit de: START-, SELECT- en B-knop.

Giovanni is een open source project en als je wilt kun je samen met Gabriel en andere ontwikkelaars werken aan dit project.

Tot nu toe is Pokémon Go de enige Pokémon game die speelbaar is op de Apple Watch 2.