Op Twitter heeft Mathijs de Jonge, game director van Horizon Zero Dawn, cijfers gedeeld over de game. Zo laat hij weten dat in de eerste week na de release spelers al meer dan 1,4 miljoen Thunderjaws hebben neergehaald. Ook moesten meer dan 20 miljoen kalkoenen een reisje maken naar het hiernamaals.

Ook laat De Jonge enkele Horizon Zero Dawn statistieken weten va de eerste twee weken na release. Zo hebben spelers al meer dan 10 miljard takken verzameld en meer dan 66 miljoen Travel Packs ontvangen om snel mee te reizen. Spelers hebben in de eerste twee weken meer dan 490 miljoen bandieten vermoord en 1,7 miljoen Stormbirds neergehaald.

Horizon Zero Dawn statistieken

Dit zijn indrukwekkende cijfers. In de eerste week zijn er bijvoorbeeld ongeveer 250 Watchers per seconde gesneuveld. Watchers zijn een van de eerste machines die je tegenkomt in de game, wat verklaart waarom dit getal na een week al zo hoog is. In de eerste twee weken werden er 405 bandierten per seconde vermoord. De game zelf is in de eerste twee weken na release 2,6 miljoen keer verkocht.

Dit succes heeft ervoor gezorgd dat ontwikkelaar Guerrilla Games extra content kan maken voor Horizon Zero Dawn. Deze DLC zal meer toevoegen aan het verhaal, al is specifieke informatie hierover nog niet bekend. Horizon Zero Dawn kwam 1 maart uit op de PlayStation 4. In onze Horizon review kreeg de game een 9,7.