Het gerucht over een HTC smartwatch ging al een tijdje maar leek eigenlijk geen voet aan de grond te krijgen, tot eerder deze week. Toen leek er een nieuw lek op te duiken over een vermoedelijke wearable van de Taiwanese fabrikant in samenwerking met het Amerikaanse sport merk Under Armour. Die geruchten worden nu ontkracht door Chialin Chang, de directeur van Smartphones and Connected Devices van HTC, die het nieuws deelt met Tbreak Media.

HTC Smartwatch te groot risico voor HTC zelf

Met een simpele uitleg haalt de directeur zonder moeite alle wind uit de zeilen van de geruchten. Er is momenteel geen project draaiende bij HTC waarmee het bedrijf aan de slag lijkt te gaan met een HTC smartwatch.

"Ik kan je vertellen dat we geen Android horloge gaan krijgen. Ik denk dat het ons niet is gelukt met horloges. Android Watch is een ding, maar zelfs Apple als een groot merk neemt af qua horloges. Wij gaan ze niet krijgen op de korte termijn."

Het statement van Chialin Chang lijkt hiermee vrij duidelijk: Er komen geen horloge aan. Hij houdt wel de deur op een kier door te zeggen dat ze niet op de korte termijn eraan zitten te komen. HTC heeft hier blijkbaar toe besloten gezien de smartwatch markt volgens hen in een neerwaartse spiraal zit. Een oninteressante markt dus om nog in toe te treden.

HTC heeft, als een van de enige grote ontwikkelaars van telefoons, nog geen smartwatch uitgebracht. De afnemende markt van de smartwatch zou een boost kunnen krijgen met de release van Android Wear 2.0, die waarschijnlijk in februari 2017 uit zal komen. Om met die release samen te gaan, zal Google waarschijnlijk twee nieuwe horloges uitbrengen die zijn ontwikkeld in samenwerking met LG.