Veel details over het alternatieve Zelda Breath of the Wild verhaal heeft Eiji Aonuma niet gegeven. Wel vertelde de producent dat je aan bepaalde criteria moet voldoen om dit einde mee te maken. Zo zal de ene speler een ander Zelda Breath of the Wild verhaal voorgeschoteld krijgen dan de ander, aldus Aonuma:

''Ja, er is een alternatief einde. Er zijn wel bepaalde criteria waar je aan moet voldoen om het te zien. Om precies te zijn: als je bepaalde dingen doet, heb je de kans om een ander einde te zien.''

Het is geen verrassing dat Nintendo meerdere verhalen heeft gemaakt voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Nintendo zet hoog in op de game en wil hiermee ook de Nintendo Switch goed beginnen. Link bevindt zich daarnaast in een open-wereld game, iets wat we nog nooit in de Zelda-franchise hebben gezien.

Alternatief Zelda Breath of the Wild verhaal niet uniek

Het is niet de eerste keer dat een Zelda game over een alternatief einde beschikt. The Legend of Zelda: Majora's Mask had speciale credits, gebaseerd op hoeveel maskers je had verzameld. Daarnaast had Spirit Tracks een ander einde, dat was gebaseerd op de manier waarop je antwoord gaf op de vragen van Zelda. Tot slot had Link's Awakening een ander einde, als je geen een keer dood wist te gaan.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild komt op 3 maart 2017 uit voor zowel de Nintendo Switch als de Wii U. Deze twee versies verschillen wel wat van elkaar, maar deze verschillen zijn niet heel groot. Volgens Nintendo wordt Breath of the Wild de laatste game van Nintendo voor de Wii U, daarna gaat de focus volledig naar de gloednieuwe console van Nintendo.