Het zesde Game Of Thrones boek, genaamd Winds of Winter, is vaak het gespreksonderwerp voor schrijver George R.R. Martin, meestal met weinig resultaat. Maar dat veranderde toen een fan toch een antwoord over het nieuwste boek wist los te peuteren op de blog van de schrijver.

Zesde Game Of Thrones boek kan dit jaar nog komen

Op de blog plaatste Martin een bericht waarin hij zijn frustraties uitte over het telleurstellende weekend betreffende American Football en hoe zijn team, de New York Giants, waren uitgeschakeld voor de Super Bowl. In de reacties onder de post plaatste een fan het volgende bericht:

"...ik respecteer u onwijs en wil niet dat u haast of iets uitbrengt totdat u er helemaal tevreden over bent. Dat gezegd hebbende, is er inmiddels al een heel jaar verstreken sinds we een update hebben ontvangen. U heeft onze honger gestild met een geweldige sample en daarvoor zijn we u dankbaar. Maar tenzij u gebombardeerd wil worden met berichten als deze, adviseer ik nog een update te plaatsen"

Geheel tegen de verwachtingen in reageerde de Game Of Thrones schrijver op het 'dreigement' van de lezer.

"Ik ben nog niet klaar, maar ik boek wel vooruitgang. Maar niet zoveel als ik vorig jaar had gehoopt, wanneer ik dacht dat ik nu wel klaar zou zijn. Ik denk dat hij dit jaar uit zal komen. (Maar hey, datzelfde dacht ik vorig jaar ook)."

Echt een bevestiging is het dus niet, maar het lijkt erop dat de schrijver voor zichzelf een doel heeft gesteld om het zesde Game Of Thrones boek, Winds Of Winter toch nog in 2017 uit te brengen. In ieder geval heeft hij in de weekenden nu tijd om te schrijven, nu hij geen tijd meer hoeft te spenderen aan American Football.