Tim Dijkstra, van de website Sikkom, wilde een foto maken in Groningen en probeerde hier een bijpassend Snapchat filter bij te zoeken. Toen Dijkstra aankwam bij een nieuw filter viel hem iets op. Er stond namelijk een grote typefout in het plaatselijke filter.

"Groningen, Gezellige Kutstad"

Op de website Sikkom gaat Dijkstra helemaal los over het feit dat Groningen eigenlijk helemaal niet zo kut is. Volgens Dijkstra is Groningen juist erg gezellig en misschien zelfs de gezelligste stad van het hele land. Als we Dijkstra mogen geloven is Leeuwarden veel kutter dan Groningen.

Snapchat filter blijkt typefout te hebben

Het is niet makkelijk om een stedelijk Snapchat filter te krijgen. Voordat de filter namelijk gebruikt mag worden moet deze goedgekeurd worden door Snapchat. Bij het controleren is dit dus niet helemaal goed gegaan waardoor Groningen veranderde in een Kutstad.

Het mag nu wel duidelijk zijn dat het echt een foutje was. Er had namelijk moeten staan Kunststad, in plaats van Kutstad. In het vervolg moet Snapchat dus echt een stukje beter gaan opletten wanneer ze een akkoord geven om een Nederlands filter.