In de laatste aflevering van Sea of Thieves Inn-side Story vertellen de hoofdontwerpers over de Sea of Thieves co-op features. In de video vertellen ze dat de game ontworpen is om samen gespeeld te worden en dat ze dit op verschillende manieren hebben weergegeven. Onder andere de plaatsing van bepaalde items op het schip, zorgt ervoor dat samenwerken eigenlijk een vereiste is.

Het schip is namelijk ingericht zodat je niet alles tegelijkertijd kunt doen, je hebt dus meer bemanning nodig. Het is namelijk niet mogelijk om goed voor je te kijken wanneer je aan het roer staat. Je hebt dus iemand nodig die voor je kan navigeren, zeker als je tussen rotsen door moet varen.

Ook bij het bekijken van de kaart, is samenwerken heel belangrijk. Op het schip ligt de kaart namelijk in een kamer onder het dek, het is dus niet mogelijk om op de uitkijk te staan en tegelijkertijd ook nog de kaart te bekijken. Wanneer je van het schip af gaat, kan maar één persoon de kaart meenemen. Deze persoon zou hem dus aan alle andere spelers moeten laten zien.

Sea of Thieves co-op features laten je samen zoeken naar schatten

Wanneer dan het hele team de schat heeft gevonden op de kaart, wordt het tijd om deze daadwerkelijk op te graven. Hier komen de Sea of Thieves co-op features ook weer naar voren. Iedereen kan namelijk meehelpen met het opgraven van de schat. Hoe meer mensen er meewerken, des te sneller de schat wordt opgegraven.

Ook nadat de schat is opgegraven, heb je de bemanning nodig. De schat is namelijk niet meteen van jou, je moet de kist eerst naar je schip brengen. Dit kan zorgen voor gevaarlijke momenten, want andere piraten kunnen jouw schat van je stelen.

Gebruik dus vooral je bemanning om het geld te veroveren, maar let op: zelfs nadat je de schatkist op je schip hebt, is hij niet veilig. Vijanden kunnen hem nog steeds van je stelen en er met jouw winst vandoor gaan.

Sea of Thieves staat gepland voor een release in februari. Een specifieke datum is er nog niet, dus houd vooral XGN.nl in de gaten voor meer nieuws.