De organisatie Games for Change en de Migration Policy Institute hebben een wedstrijd georganiseerd met een prijzenpot van tienduizend euro. deelnemers kunnen aan de wedstrijd deelnemen door een game te bedenken die de onderwerpen migratie, vluchtelingen, xenofobie en integratie onder de loep nemen.

Games for Change streeft naar het gebruik van digitale games om de sociale gedachtegang te veranderen die ten goede komt van iedereen. Games for Change werkt onder andere samen met de Migration Policy Institute, een non-profit organisatie die onderzoek doet naar migratie en vluchtelingen regulering op globale schaal.

Games for Change wedstrijd moet gedachtegang helpen veranderen

De integratie van migranten is altijd al een belangrijk probleem geweest waar velen landen last van hebben, volgens Games for Change.

"Integratie komt van twee kanten, zowel migranten -als autochtone mensen ondergaan een hoop veranderingen, uitdagingen en mogelijkheden."

Volgens Games for Change moet er een manier gevonden worden voor iedereen om elkaar beter te kunnen begrijpen, maar ook hoe alles werkt met banen en de veranderingen in de cultuur. Hoe kan een game er voor zorgen dat een gemeenschap de migranten meer gaat helpen? Dat is wat Games for Change wil weten.

Iedereen mag aan de Games for Change wedstrijd mee doen, inzendingen kunnen gedaan worden tot en met 15 februari en de winnaar wordt bekendgemaakt op 15 maart. Voor meer informatie ga je naar de Games for Change website!