Xbox Backwards Compatible is een populaire functie die eerder al mogelijk maakte om bijvoorbeeld Red Dead Redemption op de Xbox One te spelen. De functie wordt iedere keer aangevuld met nieuwe Xbox 360 games, en ook vandaag is het mogelijk om met 'nieuwe' games op de Xbox One aan de slag te gaan.

Major Nelson liet zelf op Twitter weten dat de games aan de lijst van compatible games zijn toegevoegd.

Xbox Backwards Compatible lijst aangevuld met Battlefield games

Zo kun je vanaf vandaag aan de slag met Battlefield: Bad Company 2 en Battlefield 3. Deze games stonden hoog op het lijstje van de Backwards compatibility pagina, en zijn nu dus volledig op de Xbox One te spelen.

Dit zijn niet de enige games die zijn toegevoegd als Xbox Backwards Compatible. Het is vanaf nu ook mogelijk om Dragon Age Origins, Ghostbusters, Scrap Metal, The Splatters en Strania te spelen.

Deze games zijn de eerste nieuwe compatible games van 2017. De laatste keer dat de lijst met games werd geüpdatet was op 15 december, toen werd onder andere Bully Scholarship Edition toegevoegd aan de database.

De beloftes van Phil Spectre, topman van Xbox, zijn voor de fans van Battlefield in ieder geval waargemaakt. Hij beloofde namelijk dat de Xbox Backwards games die in januari uit komen ''aardig goed' zouden zijn.