Volgens Ming-Chi Kuo van KGI Securities is Apple op dit moment bezig met het ontwikkelen van drie nieuwe iPads. Het zou gaan om een versie met een schermdiagonaal van 12,9 inch, een 9,7 inch en een versie met een scherm tussen de 10 en 10,5 inch. Volgens Kuo heeft Apple nog niet besloten hoe groot die uiteindelijk zal worden.

Drie nieuwe iPads geeft elke markt een nieuwe tablet

De 12,9 inch versie zal de opvolger worden van de iPad Pro. Deze tablet was een stuk krachtiger dan de iPads die we voorheen hebben gezien en had een scherm dat bijna even groot was als de kleinste Macbook Pro. Deze tablet was maar liefst vier keer sneller dan de iPad Air 2. De nieuwste versie zal voorzien zijn van een Appel A10X processor.

De versie met een schermdiagonaal van 10 tot 10,5 inch zal nieuw zijn en krijgt waarschijnlijk een ontwerp met een dunne rand, waardoor het screen-to-body ratio erg zal toenemen. Ook deze tablet zal een A10X processor krijgen om zich nog verder te onderscheiden van de kleinere versie.

Deze wordt dus 9,7 inch en krijgt een A9 chip, die te vinden is in de huidige generatie iPad Pro, en zal waarschijnlijk ook onder de lijn vallen van iPad Air. Dit zou mogelijk dus een iPad Air 3 betreffen. Apple heeft niet gereageerd op de voorspellingen die gedaan zijn door Ming-Chi Kuo.

De Taiwanees doet al jarenlang voorspelling betreffende Apple producten en weet vrijwel altijd de spijker op de kop te slaan. Slechts een enkele keer klopten zijn voorspellingen niet. Kuo werkt voor KGI Securities en baseert zijn voorspellingen op de analyse van de productieketen van verschillende onderdelen en componenten.