Een Japanse modder was bezig met zijn Mini NES, die daar de Mini Famicom heet, totdat hij iets grappigs vond. Terwijl hij meer games op het systeem wilde zetten, zag hij een bestand waarin een geheim bericht verstopt zat. Bakueikozo wist het bericht te ontcijferen en plaatste dit vervolgens op twitter.

Hieronder vind je de originele tweet:

De tekst betekent vertaald ongeveer het volgende:

"Dit is kapitein Hanafunda aan het woord. Emulatie wordt gestart in 3, 2, 1. Er heeft bloed, zweet, tranen en heel wat uren gekost op dit juweeltje in elkaar te zetten. Dus houd deze plek schoon en breek niet alles! De groeten, Kapitein Hanafunda."

Nintendo had hack al zien aankomen met geheim bericht

In het geheime bericht wordt het verhaal verteld door Kapitein Hanafunda. Hanafunda verwijst naar kaarten die Nintendo maakte voordat ze stapte in de game-industrie. Tot vandaag de dag worden deze Hanafunda kaarten nog steeds verkocht, wel alleen in Japan.

Dankzij het bericht weten we daarbij ook dat Nintendo de hack al zag aankomen. Vooral omdat de console aangesloten kan worden met een USB-kabel heeft ervoor gezorgd dat de Mini NES makkelijker te hacken is. Nintendo zag het dus al aankomen en heeft dit met een grappig geheim bericht opgelost.