Gisteren was een treurige dag voor de fans van Scalebound. De avonturengame werd namelijk na vier jaar ontwikkeling geannuleerd, zo liet Microsoft weten in een persbericht. De game werd in 2014 officieel aangekondigd en was eerder al uitgesteld naar 2017, maar nu is dus bekend dat de game helemaal niet meer gaat komen.

Het lijkt erop dat Microsoft de game wil vergeten. Scalebound, die van plan was om voor Xbox One en Windows 10 uit te komen, is namelijk van het officiële YouTube kanaal van Microsoft verwijderd. Er is geen enkele trailer meer van Scalebound op het Xbox kanaal te vinden, maar gelukkig kun je op verschillende andere YouTube kanalen nog terecht voor de Scalebound trailers.

Het is niet bekend of Microsoft de andere Scalebound trailers ook gaat verwijderen.

Scalebound trailers tijdens E3 en Gamescom

Tijdens Gamescom van 2015 werden er nog volop beelden van Scalebound getoond. Het is dus raar dat de game uiteindelijk het licht niet heeft gezien, zeker omdat er tijdens de E3 van 2016 ook nog volop aandacht werd gegeven aan de Xbox-exclusive.

Scalebound was een role-playing game waarbij je met vier andere spelers co-op op avontuur kon gaan. Op dit avontuur kon je in aanraking komen met draken, die je moest gebruiken om verder in het avontuur te komen.

Scalebound zou in 2017 uit moeten komen, maar Microsoft heeft nog geen officiële reden gegeven waarom de game is geannuleerd. Wel meldt Microsoft dat ze er hard aan werkt om de andere games van 2017 van hoge kwaliteit te voorzien.