Ben je klaar met het spelen van de 30 games die geïnstalleerd staan op de Mini NES? Dan heeft een groepje hackers uit Japan en Rusland een oplossing voor je. Ze heeft namelijk de Mini NES gehackt, waardoor het nu mogelijk is om nog meer spellen te installeren op de kleine console.

Het installeren van nieuwe games is niet bepaald legaal en zeker niet ongevaarlijk. Je moet namelijk de volledige software van je Mini NES afhalen, deze aanpassen en vervolgens weer op de console zetten. Omdat je de software als het ware verwijdert, loop je het risico het apparaat te bricken.

Wanneer het wel lukt om meer games op de console te zetten, gaat er een wereld voor je open. In een video laat al iemand zien dat er 60 games zijn geïnstalleerd op het systeem. Enkele van de nieuwe games zijn Battletoads en Mega Man V.

Nu de Mini NES gehackt is zijn alle NES-games speelbaar

Dankzij de Mini NES hack zijn er plotseling veel meer NES games speelbaar op de kleine console. Zo is het nu mogelijk om de eerste zes Mega Man games te spelen. Ook is de klassieke game Contra te spelen, wanneer Mini NES is gehackt.

In de toekomst kan het wellicht ook mogelijk zijn om de software van de Mini NES zo te modden dat ook games van andere consoles te spelen. Echter het heeft de hackers wel even geduurd om deze hack te doen, dus het zou nog wel even kunnen duren.