Nog niet zo lang geleden werd er aangekondigd dat er vijf Crytek studio's gesloten zouden worden. Een van deze studio's, Crytek Black Sea, zag het sluiten van de studio niet zitten en heeft daarom besloten om onafhankelijk verder te gaan. Crytek Black Sea is nu omgedoopt tot de indie studio Black Sea Games.

De nieuwe website van de studio is nog erg leeg, er zijn maar enkele categorieën te vinden. Elke categorie bevat een klein stukje tekst die je op weg kunt helpen. Ook is er een optie om je in te schrijven voor een nieuwsbrief. Zo weet je altijd wat er met de studio gebeurt.

Daarbij geeft de nieuwe indie studio Black Sea Games aan dat ze op zoek is naar nieuwe werknemers, om daarmee haar studio op te bouwen. Op dit moment is nog onbekend hoeveel personeelsleden er nog zijn overgebleven. Enkel het management is bekend, namelijk: Vesselin Handjiev en Michael Peykov.

Indie studio Black Sea Games staat voor een grote klus

Voordat de studio Crytek Black Sea werd, stond de studio bekend onder de naam Black Sea Studios. In die tijd zijn twee games ontwikkelt, Knights of Honor en WorldShift. Toen de studio werd gekocht door Crytek heeft ze maar één game gemaakt, dat was de MOBA Arena of Fate.

Welke games de studio nu zal gaan maken is ook nog niet bekend. Wel weet de studio te melden dat ze zich gaan focussen op hard-core games die ons zal blijven amuseren. De studio zal dus vooral hard aan het werk gaan om alle gamers te amuseren.