De jaarlijkse lijst met meest gezochte onderwerpen biedt een opmerkelijk blik in wat Nederland bezig heeft gehouden het afgelopen jaar. Op de blog van Google is een top 5 gepubliceerd met de meest gezochte termen dit jaar.

EK 2016 is het meest gezocht op Google in 2016

Op nummer één staat een van de grootste telleurstellingen van het jaar, namelijk het EK 2016 dat dit jaar in Frankrijk werd georganiseerd. Zie hier het lijstje van Nederland:

 1. EK 2016
 2. Pokemon GO
 3. iPhone 7
 4. Max Verstappen
 5. David Bowie

Nederland was dus voornamelijk geïnteresseerd in entertainment. Op plaats twee vinden we een van de grootste spellen van het jaar, Pokemon GO. Hoewel dit in het begin van het jaar vrijwel geen zoekresultaten opleverde heeft de game een flinke opmars gemaakt in de tweede helft van 2016.

Op drie staat de nieuwste telefoon van Apple, de iPhone 7. Deze werd stond tijdenlang in de belangstelling door de vraag of de telefoon wel een 3,5mm audiojack zou hebben. Op vier en vijf vinden we Formule 1 sensatie Max Verstappen en de overleden David Bowie, die op 10 januari overleed aan de gevolgen van kanker.

Andere zoek interesse in Amerika volgens Meest gezocht op Google in 2016

De Amerikanen hadden ietwat andere interesses dan de Nederlanders. Die hebben het afgelopen jaar vooral gezocht naar de uitslagen van de loterij en de de verkiezingen. Zie de Amerikaanse top 10 hieronder.

 1. Powerball
 2. Prince
 3. Hurricane Matthew
 4. Pokemon Go
 5. Slither.io
 6. Olympics
 7. David Bowie
 8. Trump
 9. Election
 10. HIllary Clinton

Een diverse selectie dus. Voornamelijk gericht op entertainment met nog wat politiek aan het einde van het jaar.