Vanaf vandaag is het mogelijk om Snapchat groepsgesprekken aan te maken. Hierin kun je chatten en snaps versturen naar 16 andere vrienden. Na 24 uur worden de berichten in de chat automatisch verwijderd. Groepsgesprekken kunnen aangemaakt worden door een snap te sturen, of door simpelweg een nieuwe chat aan te maken.

In de groepsgesprekken worden de namen van de leden van de chat onderin weergegeven. Als je op een van die namen drukt maak je een 1-op-1 gesprek aan.

Naast deze nieuwe feature is het ook mogelijk om met een schaarfunctie stickers te creëren. Je knipt namelijk een aantal stukken in je snap weg zodat het een sticker wordt. Daarnaast kun je met een nieuwe kwast je oude foto's in Herinneringen bewerken.

Snapchat groepsgesprekken update komt ook met Shazam ondersteuning

De groepsgesprekkenfunctie is niet de enige grote nieuwe feature. Snapchat ondersteunt vanaf nu namelijk Shazam, waarmee je kunt opzoeken wat voor muziek een persoon op zijn Snapchat afspeelt. Als je bijvoorbeeld een Snap ontvangt en die persoon draait muziek op de achtergrond, kun je de details van de muziek opzoeken door je vinger op het scherm te leggen.

Snapchat is wereldwijd goed voor meer dan 150 miljoen gebruikers en blijft continu met nieuwe updates en features komen.