Apple zou de hele voorkant van beide apparaten willen gebruiken als scherm. Het lijkt er nu op dat de nieuwe iPad deze feature ook krijgt en eerder uitkomt dan de nieuwe iPhones. Volgens Macotakara, vertaald door 9to5Mac, zou een nieuwe 10,9 inch iPad hetzelfde formaat hebben als de de huidige 9,7 inch iPad Pro, maar dan met een het grotere scherm.

Nieuwe iPad heeft bijna geen randen

Het grotere scherm op het bekende formaat betekent wel dat de dikte van de tablet van Apple iets zal toenemen naar 7,5 millimeter. Dezelfde dikte als de iPad Air op dit moment. De nog grotere 12,9 inch iPad Pro zal waarschijnlijk ook 3mm dikker worden dan zijn voorganger, rond de 10 millimeter. De prijs die waarschijnlijk betaalt moet worden voor de nieuwe dunnere zijkanten van het scherm.

Die extra ruimte zou nodig zijn voor de batterij en de technologie om de Apple Pencil te kunnen gebruiken. Bij de afgelopen twee Keynote bijeenkomsten van Apple is er nauwelijks gerept over een nieuwe iPad of nieuwe features van de iPad. Dit zou plaats kunnen vinden richting de lente van 2017.