Vorig jaar was de november maand een vrij sterke maand voor films. Het laatste deel van The Hunger Games was te zien op het witte doek, speelde Tom Hanks een onderhandelaar in de Tweede Wereldoorlog in Bridge of Spies en liet Bradley Cooper zich van zijn beste culinaire kant zien in Burnt.

De laatste maanden van het jaar zijn ook goede momenten om echt grote blockbusters uit te brengen. Deze maand is de grootste klapper toch echt Fantastic Beasts And Where To Find Them, maar komen films als Hacksaw Ridge en The Accountant ook zeker binnen met een knal. En laat dat nou net twee films zijn waar we deze lijst mee gaan beginnen.

The Accountant - 3 november

In The Accountant speelt Ben Affleck de rol van Christian Wolff, een wiskundig genie die werkt voor een accountants kantoor. Zijn werk als een accountant begint een hele andere vorm aan te nemen als het kleine bedrijf samen met het Ministerie van Financiën een nieuwe klant aanneemt.

Bij deze klant werkt Dana Cummings (Anna Kendrick) die erachter komt dat er binnen het bedrijf miljoenen dollars verdwijnen. Naarmate de waarheid steeds duidelijker wordt neemt het aantal doden toe. Taak aan Christian Wolff dus om de hele boel weer recht te trekken.

Hacksaw Ridge - 3 november

In het waargebeurde verhaal van Hacksaw Ridge, geregisseerd door niemand minder dan Mel Gibson, neemt Andrew Garfield de rol van Desmond Doss op zich. De jonge soldaat in de Tweede Wereldoorlog was aan het einde van de oorlog verantwoordelijk voor het redden van 75 levens, zonder ook maar één keer een wapen af te vuren in het slagveld.

De film volgt Doss vanaf zijn eerste moment in het Amerikaanse leger, klaar om Europa te bevrijden van Nazi-Duitsland. Er is enkel één probleem: hij gelooft niet in het gebruik van wapens. Desmond Doss wil zijn steentje aan de bevrijding bijdragen door als legerarts verwondde kameraden en lotgenoten te redden uit de vuurlinie.