Onlangs bracht Google de nieuwe browser Chrome Canary uit voor Android. De browser wordt door Google gebruikt om nieuwe functies te testen en is dan ook niet bedoeld voor de 'normale gebruiker'. In een nieuwe update voor de testbrowser is de adresbalk onderin het scherm te vinden.

Google Chrome adresbalk waarschijnlijk verplaatst voor functionaliteit

De naam van de instelling is Chrome Home en zou kunnen duiden op een uitgebreidere update voor Google Chrome. De reden voor de verplaatsing maakt Google niet bekend, maar zou te maken kunnen hebben met steeds grotere smartphones. Door de Google Chrome adresbalk te verplaatsen naar de onderkant van het scherm, zou bediening met één hand een stuk makkelijker maken.

Chrome Canary is een instabiele versie van de bekende Google Chrome browser en is voornamelijk voor ontwikkelaars en programmeurs. Wie toch gebruik wil maken van de browser en de adresbalk onderin wil plaatsen kan dit doen door de link chrome://flags/#enable-chrome-home openen in Chrome Canary of Chrome Dev, Chrome Home inschakelen en de browser herstarten.