Shazam features uitgebreid met videoclips

Shazam gaat een samenwerking aan met de muziekdienst Vadio. De nieuwe Shazam feature toont ook videoclips zodra je een nummer opzoekt. Indien de gehoorde muziek door Vadio wordt ondersteund, dan verschijnt er een knopje in Shazam om de videoclip ervan te bekijken.

Verder informatie samenwerking met Vadio voor Shazam feature

Vadio brengt verschillende samenstellingen van videoclips middels kanalen. Het platform gebruikt menselijke editors om playlists samen te stellen, maar de dienst zet ook een algoritme in welke lijsten samenstelt aan de hand van nieuwste trends. Daarnaast; merken hebben de mogelijkheid om eigen lijsten samen te stellen.

Fabio Santini, het hoofd van de product afdeling bij Shazam, deelt het volgende:

"We zijn constant op zoek naar nieuwe manieren om onze gebruikers muziek te laten ontdekken. We willen fans een reden geven om meer tijd in Shazam door te brengen middels de toegang tot een rijke ervaring van muziekvideo's. Artiesten en merken worden zo ook meer onder de aandacht gebracht."

De feature is in principe overal beschikbaar waar de app te downloaden is. Je kan dus al zelfstandig testen en kijken of het werkelijk iets nieuws toevoegt. Je kan sinds vorig jaar met Shazam ook artiesten volgen.