Wanneer de Titanfall 2 beta begint is niet niet bekend. Maar we weten nu wel dat PC-gamers er niet naar hoeven uit te kijken. Ontwikkelaar Respawn Entertainment laat op haar website weten dat de beta dit platform zal overslaan.

De multiplayer beta wordt gehouden om de servers te testen en te kijken wat er gebeurt als er veel mensen tegelijk actief zijn. Omdat de techniek hiervoor hetzelfde is op de platformen, hoeft deze eigenlijk niet overal op getest te worden. "Eigenlijk hebben we maar een enkel platform nodig om te testen," zo staat er in het blog.

PC hardware brengt meer werk

De PC wordt daarom overgeslagen omdat het niet noodzakelijk is om op te testen. Daarnaast is de ontwikkelaar nog bezig met het optimaliseren van de PC-versie. Omdat er tal van verschillende hardware configuraties mogelijk zijn is dat meer werk dan op de consoles. En daar is Respawn nog niet klaar mee.

Als laatste is de studio bezorgd over details die kunnen lekken uit de PC-versie. Aangezien de PC een open platform is kunnen spelers de bestanden gewoon bekijken en onderzoeken. Uit deze bestanden kunnen vervolgens details gehaald worden over de game die Respawn nog niet naar buiten wil brengen, bijvoorbeeld over het nieuwe singleplayer verhaal.

Titanfall 2 beta binnenkort op console

De Titanfall 2 beta komt wel naar de PlayStation 4 en Xbox One. Wanneer precies is niet bekend. Maar Respawns Vince Zampella hint op Twitter naar de komende twee weekenden.

Titanfall 2 verschijnt op 28 oktober op de PlayStation 4, Xbox One en PC. Wij gingen al met het spel aan de slag. Lees daar meer over in onze Titanfall 2 preview.