Bethesda laat weten dat de Elder Scrolls Online DLC vanaf vandaag beschikbaar is voor ESO Plus leden en daarnaast los aan te schaffen voor 2000 Crowns, wat neerkomt op iets minder dan tien euro. Spelers van de The Elder Scrolls Online op PlayStation 4 en Xbox One moeten nog even wachten, voor hen komt de Elder Scrolls Online DLC pas op 22 maart beschikbaar.

In de langverwachte Elder Scrolls Online DLC Thieves Guild kunnen spelers van de MMO zich aansluiten bij het dievengilde van Tamriel. Het verhaal van de DLC speelt zich af in een nieuwe regio genaamd Abah's Landing. Deze nieuwe regio wordt belegerd door leden van The Iron Wheel en jij moet als speler uitzoeken wie deze mysterieuze leden van The Iron Wheel nu eigenlijk zijn.

Derde Elder Scrolls Online DLC met nieuwe features

De nieuwe Elder Scrolls Online DLC komt met meer nieuwe features dan alleen een nieuwe regio en een nieuwe gilde. Er is een nieuwe trial toegevoegd aan het spel die je met maximaal 12 spelers kan overwinnen. Het nieuwe dievengilde zorgt er ook voor dat je character nieuwe vaardigheden kan leren.

Bij een dievengilde horen betekent ook dat je moet stelen, en dat zit in de nieuwe Elder Scrolls Online DLC meer dan genoeg. Je kunt naar hartelust alles stelen wat los en vast zit, wat nieuw is toegevoegd met deze uitbreiding is de mogelijkheid om NPC's in hun huis te overvallen.

Update

De Elder Scrolls Online DLC met the Thieves Guild is nu ook beschikbaar voor PlayStation 4 en Xbox One. Vanaf 22 maart is de Thieves Guild DLC ook beschikbaar voor de console.