De nieuwe Dark Souls-achtige actiegame van Team Ninja dook op de Tokyo Game Show van vorig jaar ineens op, nadat de game jaren eerder al werd aangekondigd. Destijds ging de game nog door het leven onder de naam Oni. De PS4 exclusive verschijnt dit jaar in het Westen, zoals bekend werd gemaakt tijdens het PlayStation Experience evenement. Shibusawa vertelt in een interview dat de game geoptimaliseerd wordt met een 1080p resolutie en 60 frames per seconde, zodat alle actie perfect in beeld verschijnt.

Ni-Oh game had eerst andere settings

Voordat de game de uiteindelijke setting kreeg, waren er eerst twee andere soort settings waarin de Ni-Oh game zich af had moeten spelen. De eerste setting moest de game laten afwijken van Dynasty Warriors, aangezien men het idee had dat de game daar te veel op zou gaan lijken. De tweede setting deed volgens Shibusawa te veel denken aan Ninja Gaiden, de bekende franchise van Team Ninja, dus deze setting werd ook afgekeurd. Uiteindelijk kwam men uit op de huidige setting die je kan zien op de trailer van PlayStation Experience bijvoorbeeld.

De huidige Ni-Oh setting wordt wel Sengoku Jidai genoemd, naar de gelijknamige periode in de Japanse geschiedenis. Tijdens Sengoku Jidai, de periode van grofweg 1467 tot 1603, werd veel oorlog gevoerd en was er veel politieke onrust in feodaal Japan. Omdat er vooral Yokai, monsters uit de Japanse mythologie, als vijanden voorkomen, ontstaat er dus een Dark Sengoku Jidai setting in Ni-Oh. Juist door deze duistere setting met monsters, maar ook andere samoerai als vijanden, wordt Ni-Oh gekenmerkd.

Ni-Oh komt dit jaar exclusief uit voor de PS4. Een releasedatum is nog niet bekend.