Nieuwe Lenovo Thinkpad P50 en P70 aangekondigd

Naast de nieuwe processor beschikken zowel de P50 als de P70 over nieuwe FLEX Performance Cooling-systeem, die nog stiller en krachtiger moet zijn dan voorheen. Verder beschikken ze alletwee over een 4K display, waarbij de P50 een 15,6 inch display heeft (ISV gecertificeerd) en de P70 een 17 inch display. Met deze twee modellen zal Lenovo in het najaar de concurrentie aangaan met bijvoorbeeld de nieuwe Surface Pro 4.

Nieuwe Lenovo Thinkpad P70 tot 64GB aan RAM

Die nieuwe Lenovo Thinkpad P70 biedt meer opslagruimte en RAM geheugen dan andere ThinkPads; gebruikers hebben de mogelijkheid om tot 64 GB aan DDR4 ECC RAM gegeugen te installeren en kunnnen kiezen voor een opslagruimte tot 1 TB (SSD). Tot slot krijgt de P70 twee Intel Thunderbolt 3-poorten voor een snelle connectiviteit. Wel is de nieuwe P-serie minder lenig dan de ThinkPad Yoga-serie, die nu verkrijgbaar is.

De nieuwe Thinkpads zijn bedoeld voor de professionele markt. De Lenovo ThinkPad P70 is vanaf november dit jaar beschikbaar voor een adviesprijs van €1.599 ex BTW en de P50 is vanaf december 2015 beschikbaar voor een adviesprijs van €2.099 ex BTW. Eerder zagen we dat Lenovo ook al met een Windows telefoon zal komen.