Zo is er bekend dat de nieuwe Mafia-game zich tijdens de jaren '60 zal afspelen in de moerassige stad New Orleans. In de reveal trailer pompte Jimi Hendrix met All Along The Watchtower en House of the Rising Sun van de Animals; typische jaren '60 muziek.

In de game speel je Lincoln Clay, een veteraan uit de Vietnam oorlog. Hij is als weeskind opgegroeid zonder familie, en heeft zelf een familie gevormd door gangleden om zich heen. Hij verhuisde naar New Orleans om zich daar te voegen bij de 'black mob': de zwarte Mafia.

Komende dagen meer details over Mafia 3

Racisme en oorlog waren twee grote thema's uit dat tijdperk in Amerika, en het is daarom ook niet per toeval dat Lincoln een zwarte oorlogsveteraan is. Eind jaren '60 werd bijvoorbeeld Dr. Martin Luther King junior vermoord. Er was een levendige counter-culture (met onder andere Bob Dylan en Hendrix), die we waarschijnlijk zullen merken op de straten van New Orleans in dit derde deel.

Óok draait het in de game vooral om familie, niet alleen maar als bloedverwanten, maar als trouwe vrienden. Thema's als verraad en vriendschap zullen we daarom ook veel terugzien in de game.

Mafia 3 release in 2016

Waarschijnlijk krijgen we de komende dagen op gamescom meer details over de Mafia 3 release en het verhaal in de game.

Mafia 3 verschijnt in 2016 op de Xbox One, PlayStation 4 en PC. Bekijk hieronder wat nieuwe in-game screenshots van Mafia 3!