Jurassic World heeft inmiddels meer dan 1,52 miljard dollar (bijna 1,4 miljard euro) verdiend, het bedrag dat The Avengers uit 2012 heeft binnengehaald. Aangezien de film nog steeds in de bioscopen draait, zullen de Jurassic World opbrengsten nog verder toenemen.

Ook moet Jurassic World nog uitkomen in Japan. De film gaat daar op 5 augustus in première.

Jurassic World opbrengsten lager dan opbrengsten Titanic en Avatar

Slechts twee films hebben meer verdiend dan Jurassic World: Titanic en Avatar, beide van regisseur James Cameron. Titanic was met bijna 2,2 miljard dollar (ongeveer 2,02 miljard euro) lange tijd de bestverdienende film ter wereld. Avatar nam later die plek over met bijna 2,8 miljard dollar (ruim 2,5 miljard euro).

Het lijkt er niet op dat de Jurassic World opbrengsten die van Titanic of Avatar zullen evenaren: volgens Variety vormen de VS en China de twee belangrijkste markten voor de film. Daar neemt de kaartverkoop voor Jurassic World momenteel af.

Jurassic World is het vierde deel in de dinosaurusfilmreeks. De film, met in de hoofdrollen Chris Pratt en Bryce Dallas Howard, kwam op 12 juni wereldwijd uit. In onze review kreeg Jurassic World een 8,5.

Naast de film is Jurassic World ook als LEGO-game verschenen.