De organisator is ongeveer anderhalve maand geleden begonnen met het opzetten van toernooien voor amateurs. Naast League of Legends is eSports Wall ook bezig met de voorbereiding van Heroes of the Storm- en Hearthstone-toernooien. Die laatste moeten vanaf half augustus plaatsvinden.

Sjaak Kuil van eSports Wall vertelde XGN dat de toernooien bewust op toernooiamateurs gericht zijn:

'Het idee is dat de wedstrijden worden georganiseerd voor spelers als jij en ik: spelers die normaal gesproken niet aan toernooien meedoen, maar wel benieuwd zijn naar hoe het is om aan zo'n wedstrijd deel te nemen. Door deze toernooien hopen we hen die kans te bieden.'

Hoewel eSports Wall in Nederland gevestigd is, benadrukte Kuil dat teams uit andere landen meer dan welkom zijn. Zo vertelde hij dat er tijdens een eerder toernooi, naast Engelse en Nederlandse teams, ook een team uit Zuid-Afrika heeft meegedaan.

Deelname toernooien eSports Wall is gratis

Zoals het een goed toernooi betaamt, kunnen teams ook prijzen winnen tijdens de wedstrijden. Winnaars krijgen meestal Steam- of Battle.net-tegoed van 25 tot 50 euro, al is het mogelijk om dit niet aan te nemen en bij het volgende toernooi voor het dubbele bedrag te gaan.

Inschrijven voor toernooien kan via de site van eSports Wall en is gratis. Wel gaf Kuil aan dat, wanneer de toernooien groter worden, teams mogelijk inschrijfkosten moeten gaan betalen om de prijzenpot te vullen. Deze wordt nu nog gevuld door sponsors en vrijwillige donaties.

Games als League of Legends worden steeds populairder om in toernooiverband te spelen. Een voorbeeld van zo'n toernooimatch is in de video bovenaan het artikel te zien.