Taylor Swift, de zangeres bekend van Shake It Off, is momenteel in Nederland voor een optreden in de Ziggo Dome. Maar dat betekent niet dat de zangeres over zich heen laat lopen door Apple.

De actrice meldt namelijk in een open brief aan Apple dat haar album, 1989, niet gaat verschijnen op Apple Music wanneer artiesten niet tijdens de drie maanden Apple Music-proefperiode worden betaald.

Apple Music-proefperiode

In de open brief schrijft Taylor Swift dat het niet alleen om haar eigen aandeel gaat, maar ook om jonge artiesten die met hun eerste single een aandeel binnen kunnen slepen. Apple topman Eddy Cue stuurde daaropvolgend eerst een tweet om zijn waardering voor de brief te tonen aan Taylor Swift, waarna hij nog een tweet verstuurde met het bericht dat artiesten tijdens de drie maanden Apple Music-proefperiode toch betaald worden.

Topman Eddy Cue geeft in een gesprek met recode aan dat de brief van Taylor Swift, gecombineerd met klachten van indie labels en artiesten de doorslag heeft gegeven om de verandering door te voeren.

De royalties die tijdens de drie maanden durende Apple Music-proefperiode worden uitgekeerd zijn echter wel lager dan bij een betaald abbonement.