De melding kwam van Tameem Antoniades, mede-oprichter van Ninja Theory. Tegen PC Gamer zei hij dat restricties van Sony en Microsoft het lastig maakten om Hellblade voor console snel aan te passen en te testen:

"Ik denk dat de PC ons een hoeveelheid vrijheid biedt die we nog niet eerder hebben gehad. We kijken naar alles wat we met dit project willen doen en zoeken naar betere manieren om dingen uit te voeren dan met het standaard AAA console model gebruikelijk is.

"Consoles lopen niet ver achter bij PC, maar zijn nog steeds jaren achter vergeleken wat er mogelijk is bij zoiets als Steam."

Hellblade PC versie modbaar

Het is nog niet bekend waarin de Hellblade PC versie anders zal zijn dan de PS4 versie. Maar Antoniades belooft in ieder geval dat Hellblade mod-vriendelijk zal zijn, met ondersteuning voor mods die door zowel de ontwikkelaar als de spelers zijn gecreëerd.

"We willen naar het punt toe waarop we spelers en fans kunnen uitnodigen om de game uit te breiden, dingen te doen die onverwacht zijn en ideëen en suggesties te doen die de game dieper maken."

Hellblade is een third-person Hack 'n Slash game die vorig jaar door Sony op de Gamescom werd aangekondigd. Bekijk hier ook een video waarin je een kijkje achter de schermen krijgt bij Ninja Theory. Bovenaan dit artikel vind je een teaser trailer voor de game!