Ebola tv-serie door Ridley Scott op komst

Ridley Scott en Lynda Obst werken nu, samen met scenarist Jeff Vintar (I, Robot) en schrijver Preston, voor ongeveer een jaar aan de ebola tv-serie. Twintig jaar geleden ontstond het idee al om een serie over ebola te maken, toen het virus ook al een keer was uitgebroken. Het project werd echter zeer actueel door de enorme uitbraak van ebola, sinds december vorig jaar, die op dit moment al meer dan 4400 doden heeft geëist.

Ebola heeft al ruim 4400 doden geëist en verspreidt zich over de wereld

Inmiddels heeft de oorspronkelijke epidemie (in Guinee, Sierra Leone en Liberia) zich ook internationaal verspreid. In de Verenigde Staten is één persoon in Texas aan het virus overleden. Twee verpleegkundigen die die ebolapatiënt verzorgden, lijden nu zelf ook aan de ziekte, die in circa de helft van de gevallen dodelijk is.

Auteur Richard Preston schrijft momenteel een artikel voor tijdschrift The New Yorker; zijn boek The Hot Zone begon in 1992 als een verhaal in dat prominente magazine. Daarin beschrijft hij de recente uitbraak van het virus grondig. Regisseur Ridley Scott zou oorspronkelijk een film over ebola maken, met Jodie Foster (The Silence of the Lambs, Panic Room) in de hoofdrol.

Ebola tv-serie door Ridley Scott, werkt ook aan Exodus: Gods and Kings

Ridley Scott regisseert minstens de eerste aflevering van de 'ebolaserie'. Ook gaat Scott als uitvoerend producent met Obst, David Zucker (The Naked Gun, Airplane) en Jim Hart (Hook, Epic) aan de slag. Hart schreef het aanvankelijke script van de film, The Crisis in the Hot Zone.

Naast de ebola tv-serie werkt Ridley Scott aan de postproductie van Exodus: Gods and Kings, eveneens een productie voor Fox. Obst is naast het ebolaproject werkzaam voor Interstellar van regisseur Christopher Nolan. Begin deze week werd bekend dat ex-voetballer David Beckham zich gaat inzetten tegen ebola.