Films Wonder Woman, The Flash en meer krijgen datum

De planning begint in het jaar 2016 met de al bevestigde film Batman v Superman: Dawn of Justice.

Een nieuwe toevoeging aan dit jaar van DC Comics is de film Suicide Squad met een releasedatum op 5 augustus 2016. Het verhaal van Suicide Squad gaat over een groep opgesloten slechteriken die gevaarlijke missies voor de regering uitvoering voor vermindering van hun gevangenisstraf.

Verder is LEGO Ninjago te zien vanaf 23 september en de Harry Potter spin-off Fantastic Beasts and Where to Find Them vanaf 18 november.

Batman, Wonder Woman en Justice League in 2017

Het daaropvolgende jaar krijgen wij op 26 mei 2017 de nieuw aangekondigde LEGO Batman Movie te zien. Deze film wordt opgevolgd door een solo-film voor Wonder Woman met Gal Gadot in de hoofdrol op 23 juni.

Daarna is Justice League Part One aan de beurt op 10 november. Deze film wordt geregiseerd door Zack Snyder, die eerder Man of Steel regiseerde en nu bezig is met Batman v Superman. Voor Justice League is tevens bekendgemaakt dat Ben Affleck, Henry Cavill en Amy Adams te zien zijn in hun bekende rollen van Batman, Superman en Lois Lane respectievelijk.

Solo films voor superhelden

In 2018 krijgen wij twee superheldenfilms te zien, te beginnen bij The Flash op 23 maart. De hoofdrol hiervoor gaat naar Ezra Miller van The Perks of Being a Wallflower en We Need to Talk About Kevin en dus niet naar Grant Gustin, die op dit moment de rol van The Flash vertolkt in de gelijknamige televisieserie.

De tweede superheld is Aquaman, gespeeld door Jason Momoa die vanaf 27 juli in de bioscoop is te zien. Verder krijgt The LEGO Movie een sequel op 25 mei 2018 en de tweede film van Fantastic Beasts and Where to Find Them staat gepland voor later dat jaar.

Door naar 2019 waar Dwayne Johnson is te zien als Black Adam in de film Shazam op 5 april.

Daarna is Justice League Part Two aan de beurt op 14 juni. Deze film wordt opnieuw geregisseerd door Zack Snyder net als het eerste deel die op 10 november 2017 uitkomt.

Planning mist Batman en Superman

De planning van Warner Bros. houdt op bij het jaar 2020 waar nog ruimte is gemaakt voor twee andere superhelden.

Allereerst is Ray Fisher te zien als Cyborg op 3 april 2020, voor die tijd krijgt Fisher zijn filmdebuut in de film Batman v Superman. Vervolgens krijgt Green Lantern een reboot op 19 juni en eindigt het jaar met een derde film van Fantastic Beasts and Where to Find Them.

Een duidelijk gemis in de planning zijn solofilms voor zowel Batman als Superman. Warner Bros. heeft laten weten dat voor beide superhelden een film in ontwikkeling is, alleen is voor beide films geen releasedatum bekend.