Zo zal de serie niet meer plaatsvinden in Wenen zoals in de film, maar in New York. Yari Film Group, die de film maakte en distributeerde, Electus en CBS TV Studios werken ook mee aan de televisieserie. De serie is momenteel in ontwikkeling, het is nog niet bekend wanneer de serie op tv verschijnt.

The Illusionist is een drama/thriller van regisseur Neil Burger uit 2006. De film speelt zich af in Wenen aan het begin van de 20e eeuw. Edward Norton speelt de rol van Eisenheim, een illusionist die verliefd wordt een vrouw uit de adelstand, Sophie (Jessica Biel). Wanneer zij zich verlooft met kroonprins Leopold (Rufus Sewell), besluit Eisenheim zijn gaven als goochelaar te gebruiken om haar te bevrijden van de verloving en zo het huis van koningshuis te ondermijnen.

The CW zend momenteel superheldenseries Arrow en The Flash uit. De zender is ook bekend van series als Supernatural, The Vampire Diaries en Gossip Girl.

The Illusionist als televisieserie

De verplaatsing van de setting is vrij opmerkelijk, aangezien het grootste gedeelte van de film gebaseerd is op een gefictionaliseerde versie van het Mayerling-incident. Op 30 januari 1889 pleegde de kroonprins Rudolf van Oostenrijk zelfmoord op het jachtslot Mayerling. Voordat hij zijn leven nam doodde hij zijn maîtresse, barones Marie von Vetsera. Zo belandde het keizerrijk van Oostenrijk-Hongarije in een crisis, want Rudolf was de enige troonopvolger.