5G Netwerk van Facebook is in ontwikkeling

  Facebook onderneemt steeds meer stappen qua technologie buiten de kern van Facebook als social media platform om. Op het MWC is er opvallend nieuws bekendgemaakt dat er een 5G Netwerk van Facebook aan zit te komen.

  Facebook CEO Mark Zuckerberg heeft, voor de tweede keer, op het MWC een hoop indruk gemaakt. Zo heeft hij gezegd dat er gewerkt wordt aan een geheel nieuwe 5G netwerk dienst om de netwerk diensten van de aankomende producten te optimaliseren.

  5G Netwerk van Facebook in samenwerking met mobiele providers

  De samenwerking zal volgens Zuckerberg plaatsvinden met grote telecompagnie bedrijven Deutsche Telekom, SK Telecom en Nokia Networks. Met deze overeenkomst zal er een nieuw mobiel netwerk opgericht worden voor de aankomende technologische ontwikkelingen. Zo zal Facebook nu al werken aan nieuwe hardware die dit 5G netwerk ondersteund. De hardware en het netwerk zullen getest worden op nieuwe draadloze radio's en daarna zal, als het werkt naar behoren, de data vrijgegeven worden voor andere producten.

  Mark Zuckerberg geeft aan dat het ontwikkelen van een beter netwerk een logische ontwikkeling is. Het huidige mobiele netwerk heeft namelijk moeite om de gebruikersmogelijkheden bij te houden aangezien er steeds meer opties beschikbaar komen, bijvoorbeeld op het gebied van streamen. Het nieuwe 5G netwerk van Facebook zal inhaken op technologie├źn als Virtual Reality en drones.

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.